Varför Reunion?

 1. Lätt att spara din familjeinformation. Reunion låter dig spara varende liten smula av information: namn, datum, platser, fakta, attribut, gott om utrymme för notiser, fri-form-text, memon, egendefinierade fält, kontaktinformation, äktenskapsstatus och även forskningsloggar.
  f-r10-reunion-window-small
 2. Lätt att klättra i trädet. Använd ”trädvyn” för att klicka och navigera upp eller ner i trädet. Du vet alltid var du är i din familjefil.
  f-r10-tree-view-small
 3. Lägg till bilder och filmer. Digitalisera dina minnen (såsom gamla foton, födelseattester, testamenten, kartor, filmer, ljudinspelningar etc.) och länka dem till olika poster såsom personer, familjer och källor. Du kan länka flera mediafiler till en post, eller en mediafil till flera poster. Reunion låter dig visa, förstora och förminska bilder på skärmen. Det är enkelt att inkludera bilder i dina träd, rapporter och webbprojekt. Ta med en komplett beskrivning och kommentarer för varje mediafil om du så vill. Skapa bildspel med egna övergångar, musik, tidsinställningar, bildstorlek, bildtexter etc. Perfekt för släktträffar!
  f-r10-mm-window-small
 4. Ta med dig din släkt! – iPhone, iPod Touch och iPad. Ta med dig din familj i ett väldigt bärbart format — i din iPhone, iPod Touch eller iPad. Gör änringar, korrigeringar och uppdateringar medan du är på språng, när du sedan kommer tillbaka till din Mac skickar du tillbaka änringarna till den. (Reunion för iPhone/iPod Touch och Reunion för iPad säljes separat i App Store: iPhone/iPod TouchiPad.)iphone-4s-with-r10iPad
 5. Dela på Internet. Reunion skapar automatiskt rapporter som du kan ladda upp till din webbplats. Just det: alla filer, bilder och grafik genereras och länkas ihop till dig i en mapp som du sedan enkelt kan ladda upp. Välj från flera eleganta utseenden som styrs av CSS (CSS är inget du behöver veta något om, men om du gör det så har du ännu större möjligheter att förändra layouten). Klicka här för exempel främst av amerikanska Reunionanvändare, här finner du exempel som vi har skapat på svenska.
  f-r10-web-collage-small
 6. Lätt att hitta folk. Hitta snabbt folk via namn eller gör en avancerad sökning med flera sökkriterier. Som ett exempel så kan du söka efter ”alla män födda före 1800 i Borås” eller ”alla par gifta i Stockholm med adopterade barn.”dump_sok
 7. Sök på webben efter data. Välj valfri person och Reunion hjälper dig att söka efter genealogiska resurser på webben (såsom Ancestry.com, FamilyLink.com, FamilySearch.org m fl).dump_webbsok
 8. Skapa stora, grafiska träd som t ex ättlingsträd och anträd (upp till 99 generationer), solfjäder och tidslinjer. Du kan även redigera dina grafiska träd, direkt på skärmen som t ex byta färg på rutor, typsnitt, teckenstorlek, skuggor, ramar, anslutningslinjer och bildtexter. Flytta rutor genom att klicka och dra. Automatiskt ändra orienteringen mellan topp-till-botten, vänster-till-höger och vattenfallsmodell. Zooma ut för att se hela trädet.f-r10-chart-collage-small
 9. Se platser på karta. Reunion integreras med Google Maps för att få Geo-koder på dina plats-inmatningar. Med dessa så läggs platserna in i kartan och kan t ex visa: födelseplats, boplatser och dödsplatsen för en person.
  dump_maps
 10. Smidiga datum. Du kan mata in datum såsom du du kanske ibland säger, som t ex ett dödsdatum ”40 år 3 månader 2 dagar efter födelse.” Reunion visar veckodagen för födelse, död, ålder vid giftemål, nuvarande ålder eller livsspann för en person och längden på ett äktenskap.
 11. Hitta släktskap. Reunion talar om för dig, hur olika personer är släkt* med dig (eller någon annan i din familjefil). Skapa egna listor med släktingar, t ex en lista med alla ättlingar. Du kan även ta reda på vilket släktskap två personer har i din familjefil, Reunion skapar en grafisk bild med linjer mellan dessa två och du får även veta vilken gemensam ana de har.
  dump_slaktskap_i_knapp
 12. Stort utbud av anpassade rapporter och listor. Vissa öppnas automatiskt i din ordbehandlare och är fullt formaterade med sidnummer, sidbrytningar, rubriker, fotnoter, kolumner etc. Andra är i ”bokstil” som t ex Antavla som är i en berättande form, Släkttavlan som berättar om ättlingarna till en viss person och även Familjehistorisk rapport som är en ättlingsrapport i tabellform. I och med att de öppnas i din ordbehandlare så kan du själv redigera vidare tills du har det – i din egen uppfattning – perfekta dokumentet — som gjort för publicering av böcker
 13. Grafiska formulär. Skriv ut attraktiva familjeansedlar, ansedlar, frågeformulär och tomma formulär. Dessa är perfekta för att samla in information från släktingar. Reunion låter dig automatiskt skriva ut formulär för en valfri grupp människor i din familjefil, t ex ett frågeformulär för alla dina kusiner.dump_ansedlar
 14. Påminnelser om födelsedagar och årsdagar. Låt Reunion påminna dig om särskilda händelser i din familj. Skapa enkelt ändringsbara händelselistor.
 15. Import/export. Full GEDCOM-import/export låter dig överföra data till Reunion utan att skriva in dem igen. Du kan utbyta data med användare av andra genealogiska program (Windows eller Macintosh). Om du har samlat information i FileMaker eller  någon annan databasmjukvara så har Reunion en ”textfilsimport” som hjälper dig importera data till Reunion.
 16. Flexibilitet. Reunion låter dig skapa träd och rapporter för ”undergrupper” av din familjefil. Du kan t ex skapa ett träd med enbart de som är släkt i rakt nerstigande led, eller dela ut enbart släktingar till din mor.
 17. Fallande Antavla. Detta är en serie med grafiska antavlor, 4 eller 5 generationer per sida, dessa har korsreferenser med löpande numrering.dump_fallande
 18. Autofyll. Reunion kommer ihåg de senaste 10000 efternamnen du har skrivit in så du slipper sitta och skriva in dem om och om igen.
 19. Källdokumentation. Dokumentera dina källor genom att använda ”delade källor”. Om du t ex vill citera en källa så behöver du bara ange detaljerna en gång för den källan men kan koppla den till flera olika poster så många gånger du vill. Information om källan (biblioteket, boken, mikrofiche, datumet, kvalitet på datat och till och med inskannade bilder eller foton av originalen kan läggas in i källinformationen. Reunion är förberett med några numera vanligt förekommande källtyper, t ex ArkivDigital. Du kan välja att ta med källor i rapporter.dump_kallor
 20. Lätt att få hjälp. Som flera användare redan sagt, ”man behöver ingen manual till Reunion då det är så lättanvänt” – MEN om deu skulle behöva hjälp så finns det! Leister Productions Inc. i USA hjälper dig gärna via telefon och e-mail. Utöver detta så hjälper vi dig på svenska via e-mail och man kan dessutom söka hjälp via FaceBook. Reunion har även en lättanvänd, omfattande e-manual (på engelska). Det spelar ingen roll var du befinner dig i programmet så finns det en hjälpikon som tar dig direkt till rätt plats i manualen. Utöver detta finns även ett diskussionforum på webben, ReunionTalk. Är du dessutom medlem i DIS, Datorhjälp i släktforskningen så finns det ett antal faddrar runt om i landet som hjälper dig vid behov.

 

* Släktskapsberäkningen är baserad på det amerikanska sättet att namnge släktingar vilket betyder att det blir en översatt variant på svenska och norska.

Vissa bilder ovan är tagna från USA och visar, om man tittar noga så ser man engelska i dessa bilder medan det presenteras på svenska i verligheten när man har installerat den svenska lokaliseringen.