Manualen

Frågor och svar om manualen

Manualen är på engelska, främst för att den skulle bli för dyr att översätta i sin helhel. Översättningen skulle faktiskt bli så pass som fyra – fem gånger så dyr än idag. Detta p g a att översättningsfirmor tar betalt per översatt ord plus redigering av nya bilder. Denna sidan är därför på svenska, meden bilderna är på engelska – precis som i Reunion så det ska vara lättare för dig att känna igen dig.


Introduction

Reunion har en elektronisk manual, inte en tryckt manual. Vi tycker att det är den finaste elektroniska dokumentationen och hjälpsystem som finns — ett enkelt, snabbt och effektivt sätt att få svar på dina frågor och lära dig mer om Reunion.

Hur fungerar den?

I Reunion kan du öppna manualen på tre olika sätt:

Klicka på frågetecknet i det nedre, vänstra hörnet i dialogfönstren.
Välj ett alternativ från Hjälpmenyn. Detta tar dig till olika nyckelplatser i manualen.
Tryck Kommando (cmd)-? på tangentbordet.

 

Söka i manualen

Att söka i manualen (efter den är öppnad)…

  1. klicka i sökrutan i manualens verktygsrad
  2. skriv in sökorden i fråga (på engelska)
  3. tryck på Return eller Enter.

Reunion hittar då alla sidor innehållande de sökta orden, sorterar dem enligt deras relevans och visar en resultatsida med en lista på upp till 25 ”träffar” i form av abstrakta länkar. Den beter sigungefär som Google, fast mycket snabbare och utan annonser etc.

Varför finns det inte en vanlig innehållsförteckning i manualen?

Reunion använder en bättre och snabbare indexering som hittar det du söker snabbare. Det är mer effektivt än att du plockar fram en bok, bläddrar igenom sidor och skummar igenom en lista med hundratals ord i alfabetisk ordning.

Internt håller Reunion reda på vartenda ord som är viktigt i hela manualen. När du startar en sökning så hittar Reunion alla orden du sökt på. Ju fler ord du har angivit desto smala och mer fokuserat blir sökresultatet.

Reunion sorterar alla sökträffar enligt deras relevans och visar en top 25-lista med sökträffar. Som du ser ovan så visar resultatet upp en länk till den rätta sidan i manualen, du får även titeln på sidan, underrubriken och ett utdrag av texten för att det skall vara lättare för sig att välja rätt länk när du klickar. Det ser ut och känns som ganska likt en webbsökning som vi alla använder . men den är mycket snabbare och annonsfri. Allt detta händer på några sekunder!

Hur kan jag vika ”hundöron” på sidor?

Du kan skapa bokmärken i manualen. Om du hittar något intressant i manualen så kan du spara ett bokmärke genom att välja att lägga till ett bokmärke från Bokmärkes-knappen i verktygsraden.

Varför har ni inte gjort både en e-manual och en tryckt manual?

Eftersom de två olika systemen är strukturerade, designade och författade på helt olika sätt är det omöjligt att ta det ena formatet och applicera på det andra. Förutom i fallen sovrums- och badrumsläsning så överträffar e-manualen en tryckt manual.

Planerar ni att skapa en PDF-version av manualen?

Nej.

Kan jag bläddra i manualen, bara för att få idéer om användandet av programmet?

Jajamen! Vi inser att många inte bara använder manualen för att lösa en uppgift just nu, utan även hitta saker/funktioner de inte visste fanns – att få idéer om funktioner som man inte kände till innan. Reunions dokumentation är snyggt korsrefererad som uppmanar till icke-linjär utforskning. Istället för att se ”se sidan 34.2 för mer information om markera kort” ser du helt enkelt ett understruket ord ”markera” som du kan, om du vill klicka på för att få mer information om markera kort. Korsreferenserna eliminerar också redundanta definitioner i dokumentationen.

Kan jag lära mig mer om nya funktioner utan en tryckt guide?

Ja. Starta Reunion och välj Hjälp -> Nya egenskaper.

Kan jag se manualen samtidigt som jag använder Reunion?

Ja. Instället för att se Reunion på skärmen och ha en manual i knäet eller bredvid tangentbordet, så ser du Reunion i ett fönster och manualen i ett annat fönster. Du kan ändra stolek på fönstren så du kan se dem samtidigt eller låta dem ligga med ett överlapp och skifta med ett musklick.